Αυτοί είναι πόλεμοι των ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι πόλεμοι του Μπάιντεν

Η ισραηλινή πολεμοκαπηλεία δε γίνεται όλο και χειρότερη επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπορεί να ελέγξει το Ισραήλ, γίνεται όλο και χειρότερη επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνείται συνειδητά να χρησιμοποιήσει τον έλεγχο που έχει.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com.au
/ Παρουσίαση Freepen.gr

Το Politico δημοσίευσε ένα αντιπαθητικά προπαγανδιστικό και παραπλανητικό άρθρο με τίτλο «Ο Μπάιντεν πλησιάζει τα όρια της επιρροής του στο Ισραήλ», ένα ακόμη από τα πολλά αυτοκρατορικά ΜΜΕ που έχουν βγει τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να ξεπλύνουν τα χέρια αυτής της κυβέρνησης από την εγκληματικότητα της, παρουσιάζοντάς την ως αθώο, παθητικό μάρτυρα των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ φρικαλεοτήτων και του στρατιωτικού μπρα ντε φερ που βλέπουμε στη Μέση Ανατολή.

Οι Jonathan Lemire και Robbie Gramer του Politico αναφέρουν, εντελώς ψευδώς, ότι ο Μπάιντεν μπορεί να μην είναι σε θέση να σταματήσει «αυτό που η κυβέρνησή του ξόδεψε ένα χρόνο προσπαθώντας να αποτρέψει: τον περιφερειακό πόλεμο». Ισχυρίζονται ψευδώς πως η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει πλέον «πολύ λιγότερο λόγο στη διαμόρφωση των γεγονότων», επειδή «ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του αγνόησαν σταθερά τις αμερικανικές συμβουλές σχετικά με το πώς να συνεχίσουν τον πόλεμο στη Γάζα».

Αυτά είναι απλά ψέματα. Λένε ψέματα.

Όπως πολλοί έχουν ορθά επισημάνει κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν απολύτως τη δύναμη να σταματήσουν την ισραηλινή πολεμοκαπηλεία, απειλώντας να τερματίσουν την στρατιωτική υποστήριξη από την οποία εξαρτάται το Ισραήλ, και οι προηγούμενοι πρόεδροι έχουν ασκήσει αυτή τη δύναμη. Ένας αξιωματούχος της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας παραδέχθηκε τον περασμένο μήνα ότι οι φρικαλεότητες που βλέπουμε στη Γάζα εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο θα μπορούσαν να διατηρηθούν μόνο για λίγους μήνες χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ένα εμπάργκο όπλων ή η απειλή του θα το είχε σταματήσει αυτό εδώ και πολύ καιρό. Η ισραηλινή πολεμοκαπηλεία δεν γίνεται όλο και χειρότερη επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπορεί να ελέγξει το Ισραήλ, γίνεται όλο και χειρότερη επειδή η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνείται συνειδητά να χρησιμοποιήσει τον έλεγχο που έχει.

Το είδαμε αυτό σε μια πρόσφατη ανταλλαγή απόψεων σε μια συνέντευξη Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Τομ Μπέιτμαν σχετικά με τις κατηγορίες ότι «απλά δεν έχετε χρησιμοποιήσει τη μόχλευση για να πετύχετε αυτό που θέλετε», αναφέροντας το καλά τεκμηριωμένο τηλεφώνημα του Ρόναλντ Ρίγκαν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της εισβολής στον Λίβανο το 1982 - το οποίο σταμάτησε αμέσως την επίθεση.

«Υπήρξαν λοιπόν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, όπου η άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Ισραήλ την οδήγησε να λάβει μέτρα που προηγουμένως δεν έκανε - να λάβει μέτρα όσον αφορά την ανθρωπιστική πρόσβαση, να λάβει μέτρα όσον αφορά τη μορφή των στρατιωτικών επιχειρήσεων», απάντησε ο Μίλερ, προσθέτοντας: «Δεν πρόκειται να μιλήσω για όλα αυτά δημόσια. Κάποια από αυτά έχουν αναφερθεί με την πάροδο του χρόνου».

Αυτό είναι στην πραγματικότητα μια μάλλον καταδικαστική παραδοχή από τον Miller, επειδή δείχνει ότι ο Biden ασκεί κάποια επιρροή στο Ισραήλ, πράγμα που σημαίνει πως αυτό που βλέπουμε από το Ισραήλ είναι λίγο-πολύ αυτό που η κυβέρνηση Biden θέλει να συμβεί. Αν δεν ήταν έτσι, δε θα συνέβαινε.

Τις προάλλες ο Μίλερ άφησε να ξεφύγουν από τα χείλη του οι λέξεις «Ποτέ δε θέλαμε να δούμε μια διπλωματική λύση με τη Χαμάς», ενώ απέφευγε τις αιχμηρές ερωτήσεις του δημοσιογράφου Prem Thakker, μια θέση που φυσικά καθιστά όλη τη συζήτηση αυτής της κυβέρνησης για διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός εντελώς ανούσια.

Παρά το ασταμάτητο ανακάτεμα των δελτίων Τύπου του Λευκού Οίκου που μεταμφιέζονται σε ειδήσεις στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης για το πόσο «θυμωμένος» και «απογοητευμένος» είναι ο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου και πόσο αδύναμος είναι να εκτρέψει το Ισραήλ από τον πολεμικό δρόμο, αυτή η κυβέρνηση είναι εξίσου υπεύθυνη για αυτούς τους πολέμους με τον ίδιο τον Νετανιάχου. Αυτοί είναι πόλεμοι των ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι πόλεμοι του Μπάιντεν.

Ένα άλλο άρθρο από το Politico με τίτλο «Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν σιωπηλά τη στρατιωτική ώθηση του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ» αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου Amos Hochstein και Brett McGurk «είπαν σε κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι ΗΠΑ συμφωνούν με την ευρεία στρατηγική του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu να μετατοπίσει τη στρατιωτική εστίαση του Ισραήλ προς τα βόρεια κατά της Χεζμπολάχ», υποτίθεται «για να πείσουν την ομάδα να συμμετάσχει σε διπλωματικές συνομιλίες για τον τερματισμό της σύγκρουσης».

Το πιάσατε αυτό; Αυτό το ίδιο μέσο που μας είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει την πολεμοκαπηλεία του Ισραήλ στο Λίβανο, δημοσιεύει ταυτόχρονα άρθρα για το πόσο ανίσχυρος είναι ο Μπάιντεν να περιορίσει την πολεμοκαπηλία του Ισραήλ.

Απολύτως αξιολύπητο. Όσο κι αν απεχθάνεστε τον κυρίαρχο Τύπο, δεν είναι αρκετό.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail