Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο σκάβουν το λάκκο τους καθώς οδηγούν σε καταστροφικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Photo: SCF
Οι Αμερικανοί και Βρετανοί ηγέτες υποστηρίζουν πλήρως το Ισραήλ για να κλιμακώσει την εγκληματική του επιθετικότητα στη Μέση Ανατολή. Με τον τρόπο αυτό, η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο εκτίθενται ως τα αρχιεγκληματικά καθεστώτα που είναι.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος κατά του Ιράν βρίσκεται στα πρόθυρα. Οι συνέπειες θα είναι αβυσσαλέες, όμως οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί ηγέτες είναι ξεδιάντροποι, απερίσκεπτοι - και τελικά ηλίθιοι - στη συνενοχή τους.

Στις 7 Οκτωβρίου, το ισραηλινό καθεστώς ολοκλήρωσε 12 μήνες ασταμάτητης γενοκτονικής καταστροφής της Γάζας. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι αυτός ο τερατώδης πόλεμος εξόντωσης θα τελειώσει. Το ισραηλινό καθεστώς είναι εντελώς εκτός ελέγχου, ενεργώντας ατιμώρητα και παραβιάζοντας σοκαριστικά όλους τους νόμους και τους ηθικούς κανόνες.

Περισσότεροι από 41.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Κάποιες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών σε πάνω από 100.000, ακόμη και σε 200.000. Αυτή η σφαγή γυναικών και παιδιών υποτίθεται ότι δικαιολογείται από την εισβολή Παλαιστινίων μαχητών στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.200 Ισραηλινοί - πολλοί από αυτούς από τις ίδιες τις δυνάμεις ασφαλείας τους που χρησιμοποίησαν αλόγιστη δύναμη πυρός. Η εισβολή της Χαμάς ήταν η απάντηση στην πολυετή απάνθρωπη, γενοκτονική πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.

Οι ενέργειες του ισραηλινού καθεστώτος είναι εντελώς αδικαιολόγητες. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι Ισραηλινοί ηγέτες έχουν ξεφύγει με μαζικές δολοφονίες λόγω της διπλωματικής και - κυρίως - στρατιωτικής υποστήριξης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και άλλα δυτικά κράτη.

Η γενοκτονία στη Γάζα και στον άλλο παλαιστινιακό θύλακα της Δυτικής Όχθης έχει επιδεινωθεί απελπιστικά από την επέκταση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην περιοχή. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν αδιακρίτως τη Βηρυτό και άλλες περιοχές του Λιβάνου που ανήκουν στον άμαχο πληθυσμό, προκαλώντας 2.000 θανάτους και πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους. Το όργιο βίας κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή. Το ισραηλινό καθεστώς βομβαρδίζει επίσης τη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη, καθώς και το Ιράν σε αποστολές δολοφονίας.

Η δολοφονική συμπεριφορά του Ισραήλ συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες - για την ακρίβεια εδώ και 76 χρόνια από την ίδρυσή του ως παράνομο αποικιακό κράτος το 1948, το οποίο ιδρύθηκε με βρετανικές και αμερικανικές μηχανορραφίες στα νεοσύστατα τότε Ηνωμένα Έθνη.

Οι εισβολές, οι προσαρτήσεις, οι αεροπορικές επιδρομές, η τρομοκρατία, οι δολοφονίες και πολλά άλλα αποτελούν ρουτίνα για το δυτικό αποικιοκρατικό σχέδιο που είναι γνωστό ως Σιωνιστικό Ισραήλ. Αλλά τώρα το καθεστώς έχει ξεφύγει από τον έλεγχο μέσα στην αιμοδιψία και την ψυχοπαθητική μανία του που καλλιεργείται από την ατιμωρησία που του παρέχουν οι δυτικοί χορηγοί. Αυτή η ιστορία της κρατικής τρομοκρατίας τροφοδοτήθηκε - και τροφοδοτείται - από τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που πιστεύουν επίσης στην υπεροχή (που κατ' ευφημισμόν ονομάζεται εξαιρετισμός) και στα προνόμια, παρά την ανειλικρινή ενάρετη ρητορική τους για το αντίθετο. Το ισραηλινό καθεστώς και η φασιστική του βαρβαρότητα είναι μια εκδήλωση των δυτικών δυνάμεων στη θεμελιώδη φύση τους. Η ίδια άθλια βία και λεηλασία ασκήθηκε - και ασκείται - σε κάθε γωνιά του πλανήτη που είχε την ατυχία να συναντήσει τη Δύση. Ο σιωνισμός δεν είναι παρά μια παραλλαγή του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Το Ιράν αντεπιτέθηκε αυτή την εβδομάδα με μια μαζική επίθεση που περιελάμβανε τουλάχιστον 200 πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων και υπερηχητικών πυραύλων, που έπεφταν βροχή σε ισραηλινούς στόχους. Η απάντηση του Ιράν ήταν μέχρι τώρα απίστευτα συγκρατημένη παρά τις αμείλικτες προκλήσεις και τις πολεμικές πράξεις που διαπράττει το Ισραήλ. Ακόμη και στις τελευταίες ιρανικές επιθέσεις, οι στόχοι ήταν κυρίως στρατιωτικά κέντρα και αποσκοπούσαν στην αποφυγή απωλειών μεταξύ των πολιτών.

Ωστόσο, αμέσως, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έσπευσαν να καταδικάσουν το Ιράν για «βάρβαρη επιθετικότητα» και δήλωσαν στρεβλά την υποστήριξή τους στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Τέτοια παρωδία ψεμάτων και διαστρέβλωσης. Η αλήθεια είναι, ότι το Ιράν ενήργησε τελικά σε νόμιμη αυτοάμυνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συντονίζεται με το Ισραήλ για τη διεξαγωγή «σοβαρών επιπτώσεων» στο Ιράν. Μια επίθεση από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ φέρεται να είναι επικείμενη στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις πετρελαίου του Ιράν. Ο Μπάιντεν έχει την ανεγκέφαλη τόλμη να αποκαλέσει αυτή την προβλεπόμενη αμερικανο-ισραηλινή επιδείνωση «αναλογική απάντηση».

Το Ιράν έχει προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες πως η πολιτική της μονομερούς αυτοσυγκράτησης έχει πλέον τελειώσει οριστικά. Η Τεχεράνη έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί έναν περιφερειακό πόλεμο, αλλά αν το Ισραήλ κάνει πράξη τις τελευταίες απειλές του για αντίποινα, τότε το Ιράν θα ανταποδώσει με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ από ό,τι έχει ήδη δείξει. Δυσοίωνα, το Ιράν δήλωσε πως θα αναπτύξει «μη συμβατικές» τακτικές. Αυτό θεωρείται ότι σημαίνει το κλείσιμο της ζωτικής εμπορικής οδού πετρελαίου μέσω του Στενού του Ορμούζ. Η Μέση Ανατολή είναι η πηγή του ενός τρίτου του παγκόσμιου εφοδιασμού σε πετρέλαιο. Αν το Ιράν κλείσει την παγκόσμια παροχή πετρελαίου, τότε η παγκόσμια οικονομία οδεύει προς μια άνευ προηγουμένου καταστροφή. Ήδη οι τιμές του πετρελαίου έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται. Εάν ένας πόλεμος κατακλύσει την περιοχή, ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομία θα είναι καταστροφικός.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, και ιδίως η κυβέρνηση Μπάιντεν, έχουν απευθύνει παράλογες εκκλήσεις για «αυτοσυγκράτηση» και μάλιστα ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν «κατάπαυση του πυρός». Κι αυτό ενώ αναφέρεται πως ο Λευκός Οίκος έδωσε την έγκρισή του στο Ισραήλ να επεκτείνει τις εχθροπραξίες στο Λίβανο. Τα λόγια της Ουάσιγκτον περί αυτοσυγκράτησης είναι επίσης ενώ χρηματοδοτεί και εξοπλίζει το ισραηλινό καθεστώς για να πραγματοποιήσει τη γενοκτονία και την περιφερειακή επιθετικότητά του. Οι ΗΠΑ έχουν μοχλό πίεσης επί του ισραηλινού πελατειακού καθεστώτος, αν θέλουν πραγματικά να επιδιώξουν μια διπλωματική λύση. Αλλά η Ουάσιγκτον δεν έχει κάνει τίποτα τέτοιο. Πράγματι, έχει αυξήσει τις στρατιωτικές προμήθειές της στο καθεστώς, χορηγώντας επιπλέον 9 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα. Αυτό είναι ένα ζωντανό, άνευ όρων πράσινο φως για περισσότερη επιθετικότητα. Οι Βρετανοί και άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι επίσης πλήρως συνένοχοι στην πολεμοκαπηλεία. Αυτό συμβαίνει επειδή η βία είναι ο βασικός τρόπος λειτουργίας του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Ένας συναφής παράγοντας εδώ είναι η αποτυχία του πολέμου αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας. Το ουκρανικό νεοναζιστικό καθεστώς (μια άλλη δυτική εκδήλωση) καταρρέει κάτω από το βάρος των ταχέων ρωσικών στρατιωτικών κερδών στην περιοχή του Ντονμπάς μετά από σχεδόν τρία χρόνια σύγκρουσης και μια επένδυση 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν αυτή την εβδομάδα την πόλη-κλειδί για την υλικοτεχνική υποδομή Ουγκλεντάρ, που προηγουμένως χαρακτηριζόταν «απόρθητο» οχυρό του ΝΑΤΟ. Σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν την πανωλεθρία της επικείμενης ήττας στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί εταίροι τους μετατοπίζουν το επίκεντρο της προσοχής υποδαυλίζοντας το χάος στη Μέση Ανατολή και την αντιπαράθεση με το Ιράν. Η εγκληματική απερισκεψία είναι συγκλονιστική. Ξεκινήστε έναν πόλεμο, χάστε τον πόλεμο, ξεκινήστε έναν άλλο πόλεμο.

Είναι επίσης απίστευτα ηλίθιο. Υποστηρίζοντας την ισραηλινή επιθετικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Βρετανοί και άλλοι δυτικοί λακέδες τους εξαπολύουν εχθροπραξίες με ανυπολόγιστες συνέπειες. Μιλάμε για πολλά έθνη που πιθανόν να καταστραφούν με εκατομμύρια θύματα. Από όλες τις αμέτρητες τρομερές συνέπειες, οι Δημοκρατικοί θα χάσουν τις πολυπόθητες εκλογές για τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο. Αλλά αυτό θα είναι μια σχετικά δευτερεύουσα ανησυχία σε σύγκριση με τα δεινά και την καταστροφή που θα καταναλώσουν την περιοχή και τελικά το ισραηλινό καθεστώς και τους δυτικούς ιμπεριαλιστές χορηγούς του. Οι κλονισμένες, χρεοκοπημένες δυτικές καπιταλιστικές οικονομίες θα καταρρεύσουν αν ακολουθήσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Η απόλυτη ειρωνεία είναι ότι οι ΗΠΑ και οι δυτικοί εγκληματίες εταίροι τους σκάβουν τους δικούς τους τάφους καθώς υποκινούν το εξελισσόμενο χάος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail