Η Ουκρανία χάνει ειρήνη, στρατό και έδαφος

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός αλέθεται στα πεδία των μαχών, ενώ το Κίεβο δεν τολμά να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, γράφει το southfront.press.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε ορισμένες σημαντικές δηλώσεις που ρίχνουν φως στην παρούσα φάση της ουκρανικής σύγκρουσης. Η Μόσχα έλαβε πρόσφατα νέες ειρηνευτικές προτάσεις από το Κίεβο μέσω της Τουρκίας. Οι Ρώσοι συμφώνησαν να τις συζητήσουν, αλλά την επόμενη κιόλας ημέρα ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αρνήθηκε κάθε διαπραγμάτευση.

Υπάρχουν όλο και λιγότερες πιθανότητες για ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης σύντομα, επειδή η Ουκρανία έχει αρνηθεί πολλές φορές τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ο Πούτιν υπενθύμισε τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις του 2022 στην Κωνσταντινούπολη που διακόπηκαν από τους δυτικούς προστάτες του Κιέβου.

Σήμερα, η άρση του στρατιωτικού νόμου θα οδηγούσε σε εκλογές στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι καταλαβαίνει ότι η ειρήνη με οποιουσδήποτε όρους είναι ο τρόπος για να χάσει την εξουσία του. Ενώ οι δυτικοί επιμελητές του δεν είναι έτοιμοι να χάσουν τη μαριονέτα τους που είναι χρήσιμη για να παρατείνουν τον πόλεμο και να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στη Ρωσία.

Με τη σειρά της, η Μόσχα δεν αλλάζει τη θέση της και είναι έτοιμη να εξετάσει κάθε επιλογή για ειρηνευτικές συμφωνίες με βάση την κατάσταση στα μέτωπα. Η πραγματικότητα είναι θλιβερή για τον ουκρανικό στρατό.

Με την επίθεσή τους στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ, το Κίεβο προσπάθησε να αποδείξει στις Ηνωμένες Πολιτείες πως οι επενδύσεις τους στην Ουκρανία δεν ήταν μάταιες. Ως αποτέλεσμα, δεν επιτεύχθηκε κανένας στρατηγικός στόχος της εισβολής και ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει περισσότερους από 26.000 στρατιώτες στη ρωσική γη, δηλαδή σχεδόν διπλάσιους από ό,τι κατά την αιματηρή αντεπίθεση πέρυσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν επί του παρόντος την ομάδα περίπου 2.000 Ουκρανών στρατιωτών που έχουν συλληφθεί σε καζάνι στην περιοχή. Οι ακριβείς περιοχές ελέγχου παραμένουν ασαφείς προς αυτή την κατεύθυνση. Λόγω της ρωσικής διάρρηξης, οι ουκρανικές δυνάμεις περικυκλώθηκαν σε διάφορες περιοχές. Μία από τις μεγάλες ουκρανικές ομάδες περικυκλώθηκε νότια της Lyubimovka. Στην περιοχή στάλθηκαν επειγόντως μεγάλες ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων επίθεσης με τα πολύτιμα άρματα μάχης Abrams από τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια άρσης του αποκλεισμού. Μέχρι στιγμής, χωρίς αποτέλεσμα.

Δύο ακόμη καζάνια αναφέρθηκαν κοντά στη Novoivanovka και στα δάση νότια της Olgovka. Στο τελευταίο, εκατοντάδες στρατιώτες της 82ης, 225ης και 22ης ουκρανικής ταξιαρχίας αιφνιδιάστηκαν από την ταχεία προέλαση των Ρώσων. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρώην αιχμάλωτοι που ρίχτηκαν στο μέτωπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί διοικητές δεν βιάζονται να τους απελευθερώσουν από τον εγκλωβισμό.

Οι ουκρανικές θέσεις στο μέτωπο του Ντονμπάς δεν είναι καλύτερες. Έξι από τις έντεκα νέες μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που συγκροτήθηκαν το 2024, εξοπλίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ έχουν ήδη εισέλθει σε μάχες. Πέντε από αυτές έχουν αναπτυχθεί στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ. Παρά τις μεγάλες προσδοκίες του Κιέβου και του ΝΑΤΟ για αυτές, οι νεοσύστατες μονάδες δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail