Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
Το κείμενο του «Συμφώνου για το Μέλλον» είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, αλλά σχεδόν κανείς δε θα το διαβάσει ποτέ και πολλές από τις πιο σημαντικές διατάξεις είναι θαμμένες στο τέλος του εγγράφου των 56 σελίδων. Φυσικά, όλοι πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για να διαβάσουν πραγματικά αυτό το έγγραφο, επειδή οι ηγέτες μας μόλις μας δέσμευσαν σε μια εξαιρετικά ύπουλη παγκόσμια ατζέντα που κυριολεκτικά καλύπτει σχεδόν κάθε πιθανό τομέα ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η 22η Σεπτεμβρίου 2024 είναι μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία.
Μόλις το «Σύμφωνο για το Μέλλον» εγκρίθηκε επίσημα, τα ακόλουθα δημοσιεύτηκαν στον επίσημο ιστότοπο του ΟΗΕ:
Οι παγκόσμιοι ηγέτες υιοθέτησαν σήμερα ένα Σύμφωνο για το Μέλλον που περιλαμβάνει ένα Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο και μια Διακήρυξη για τις Μελλοντικές Γενιές. Αυτό το Σύμφωνο είναι το αποκορύφωμα μιας περιεκτικής, πολυετούς διαδικασίας προσαρμογής της διεθνούς συνεργασίας στις πραγματικότητες του σήμερα και στις προκλήσεις του αύριο. Η πιο ευρεία διεθνής συμφωνία εδώ και πολλά χρόνια, που καλύπτει εντελώς νέους τομείς καθώς και ζητήματα για τα οποία δεν ήταν δυνατή η συμφωνία εδώ και δεκαετίες, το Σύμφωνο στοχεύει πάνω απ' όλα να διασφαλίσει ότι οι διεθνείς θεσμοί μπορούν να αποδώσουν μπροστά σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει δραματικά από τότε που δημιουργήθηκαν. Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, «δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον κατάλληλο για τα εγγόνια μας με ένα σύστημα που χτίστηκε από τους παππούδες μας».Θα νομίζατε pvw η «πιο ευρεία διεθνής συμφωνία εδώ και πολλά χρόνια» θα έκανε πρωτοσέλιδα σε όλο τον πλανήτη.
Αλλά αυτό δε συνέβη.
Το δελτίο τύπου του ΟΗΕ δηλώνει επίσης ευθαρσώς ότι το «Σύμφωνο για το Μέλλον» θα «θέσει τα θεμέλια» για μια νέα «παγκόσμια τάξη»
«Το Σύμφωνο για το Μέλλον, το Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο και η Διακήρυξη για τις Μελλοντικές Γενιές ανοίγουν την πόρτα σε νέες ευκαιρίες και αναξιοποίητες δυνατότητες», είπε ο Γενικός Γραμματέας κατά την ομιλία του στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής του Μέλλοντος. Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης σημείωσε ότι το Σύμφωνο «θα θέσει τα θεμέλια για μια βιώσιμη, δίκαιη και ειρηνική παγκόσμια τάξη – για όλους τους λαούς και τα έθνη».Δε θέλω να ζω σε μια νέα «παγκόσμια τάξη» που περιλαμβάνει «όλους τους λαούς και όλα τα έθνη».
Το Σύμφωνο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η ειρήνη και η ασφάλεια, η βιώσιμη ανάπτυξη, η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή συνεργασία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το φύλο, η νεολαία και οι μελλοντικές γενιές και ο μετασχηματισμός της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι από εσάς νιώθετε ακριβώς το ίδιο.
Μια άλλη σελίδα στον επίσημο ιστότοπο του ΟΗΕ μας λέει ότι το «UN 2.0» έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας «σύγχρονης οικογένειας του ΟΗΕ»
Στα μισά της Ατζέντας του 2030, ο κόσμος δε βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Δεν είναι πολύ αργά για να αλλάξουμε πορεία, αν όλοι ξανασκεφτούμε, εστιάσουμε ξανά και επαναφορτίσουμε. Το «UN 2.0» περικλείει το όραμα του Γενικού Γραμματέα για μια σύγχρονη οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών, αναζωογονημένη από μια προνοητική κουλτούρα και ενδυναμωμένη από δεξιότητες αιχμής για τον εικοστό πρώτο αιώνα – για να προωθήσει την υποστήριξή μας στους ανθρώπους και τον πλανήτη.Ακούγεται τόσο ωραίο, έτσι δεν είναι;
Θα αγωνιστούμε προς αυτό το όραμα με μια ισχυρή συγχώνευση καινοτομίας, δεδομένων, ψηφιακών, προνοητικών και συμπεριφοριστικών δεξιοτήτων και κουλτούρας – ένας δυναμικός συνδυασμός που ονομάζουμε «Κουιντέτο Αλλαγής». Πρόκειται για την εξέλιξη προς πιο ευέλικτους, ποικιλόμορφους, ανταποκρινόμενους και αποτελεσματικούς οργανισμούς του ΟΗΕ.
Ποιος δε θα ήθελε να είναι μέλος μιας «οικογένειας», σωστά;
Η αλήθεια όμως είναι ότι η ατζέντα που σκοπεύουν να επιβάλουν σε όλους μας δε θα είναι καθόλου ευχάριστη.
Με τα χρόνια, πολλά έχουν γραφτεί για το πόσο ύπουλοι είναι οι «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης» του ΟΗΕ.
Λοιπόν, τα Ηνωμένα Έθνη παραδέχονται ανοιχτά πως το «Σύμφωνο για το Μέλλον» σχεδιάστηκε ειδικά «για να πιταχύνει την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης»:
- Ολόκληρο το Σύμφωνο έχει σχεδιαστεί για να πιταχύνει την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.
- Η πιο λεπτομερής συμφωνία που έγινε ποτέ στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την ανάγκη μεταρρύθμισης της διεθνούς χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής, ώστε να εκπροσωπεί και να εξυπηρετεί καλύτερα τις αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων:
1. Να δίνουν στις αναπτυσσόμενες χώρες μεγαλύτερο λόγο όσον αφορά τον τρόπο λήψης αποφάσεων στα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα·
2. Της κινητοποίησης περισσότερης χρηματοδότησης από πολυμερείς αναπτυξιακές τράπεζες για να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να ανταποκριθούν στις αναπτυξιακές τους ανάγκες.
3. Της αναθεώρησης της αρχιτεκτονικής του δημόσιου χρέους για να διασφαλιστεί ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να δανείζονται βιώσιμα για να επενδύσουν στο μέλλον τους, με το ΔΝΤ, τον ΟΗΕ, το G20 και άλλους βασικούς παράγοντες να συνεργάζονται·
4. Της ενίσχυσης του παγκόσμιου δικτύου χρηματοοικονομικής ασφάλειας για την προστασία των φτωχότερων σε περίπτωση χρηματοπιστωτικών και οικονομικών κλυδωνισμών, μέσω συγκεκριμένων ενεργειών από το ΔΝΤ και τα κράτη μέλη·
5. και της επιτάχυνσης μέτρων για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής, μεταξύ άλλων μέσω της παροχής περισσότερων κονδυλίων για να βοηθηθούν οι χώρες να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή και να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
- Βελτίωση του τρόπου με τον οποίο μετράμε την ανθρώπινη πρόοδο, υπερβαίνοντας το ΑΕΠ στην καταγραφή της ανθρώπινης και πλανητικής ευημερίας και βιωσιμότητας.
- Μια δέσμευση για εξέταση τρόπων εισαγωγής ενός παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας για άτομα υψηλής καθαρής αξίας.
- Σχετικά με την κλιματική αλλαγή, επιβεβαίωση της ανάγκης να διατηρηθεί η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας στους 1,5 °C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα και να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα στα ενεργειακά συστήματα για να επιτευχθούν καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλες οι μορφές ανθρώπινης δραστηριότητας συμβάλλουν στην «κλιματική αλλαγή».
Και έτσι σκοπεύουν να ρυθμίσουν αυστηρά όλες τις μορφές ανθρώπινης δραστηριότητας προκειμένου να επιτύχουν τους στριμμένους στόχους τους.
Το «Σύμφωνο για το Μέλλον» αναγνωρίζει επίσης έναν «κεντρικό ρόλο» για τον ΟΗΕ και μια «συντονισμένη και πολυδιάστατη διεθνή απάντηση» όποτε προκύψουν μελλοντικοί «παγκόσμιοι κραδασμοί»:
Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για μια πιο συνεκτική, συνεργατική, συντονισμένη και πολυδιάστατη διεθνή απάντηση σε περίπλοκους παγκόσμιους κραδασμούς και τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών από αυτή την άποψη. Τα περίπλοκα παγκόσμια σοκ είναι γεγονότα που έχουν σοβαρές διαταραχές και δυσμενείς συνέπειες για ένα σημαντικό ποσοστό χωρών και του παγκόσμιου πληθυσμού, και που οδηγούν σε επιπτώσεις σε πολλούς τομείς, που απαιτούν πολυδιάστατη και από το σύνολο της κυβέρνησης απάντηση ολόκληρης της κοινωνίας.Την επόμενη φορά που θα υπάρξει μεγάλη παγκόσμια κρίση, θέλετε τα Ηνωμένα Έθνη να λαμβάνουν τις αποφάσεις λέγοντας σε όλους τι να κάνουν;
Προσπάθησα να προειδοποιήσω τους πάντες για αυτό.
Έχω γράψει εκτενώς για το «Σύμφωνο για το Μέλλον», αλλά στο τέλος μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού ενεργοποιήθηκε γι' αυτό.
Τώρα η παγκόσμια ελίτ πέτυχε τον στόχο της και η αντίθεση που συνάντησαν ήταν ελάχιστα αντιληπτή.